Mimoděložní těhotenství?

Dobrý den, pane doktore, ráda bych se zeptala, jak velká je pravděpodobnost mimoděložního těhotenství, když mi 4-den po vynechání MS (těhotenský test pozitivní, na krevní teprve půjdu) na ultrazvuku našli menší množství volné tekutiny za dělohou a děložní sliznici vysokou (to ale vzhledem k plánovanému těhotenství paní doktorka hodnotila jako dobré). V děloze samozřejmě zatím není nic vidět, ale pobolívá mě podbřišek, občas tam píchne, k tomu se cítím jako nastydlá, často se mi chce na malou. Podotýkám, že jsem na podporu 2.části cyklu brala Utrogestan, poslední tableta 4 dny před očekávanou MS - a teď díky pozit.testu mi jej znovu nasadili na udržení těhotenství. Neovlivní to negativně případné mimoděložní těhotenství? Myslím, jestli ho to ještě více "nepodpoří"? Mám již jedno dítě, otěhotněla jsem okamžitě i těhotenství bez problémů. V létě mi kvůli cystě vzali 1 vaječník a vejcovod. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pravděpodobnost se nedá u vás odhadnout, 4 dny po vynechání menses nemusí být ještě v děloze plodový váček vidět, Utrogestan by neměl mít na mimoděložní těhotenství žádný vliv,rozhodující bude krevní HCG , které je kvantitativní a kontrolní ultrazvuk s odstupem. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x