Mladší těhotenství

Dobrý den, včera jsem byla na kontrole u svého gynekologa a od té doby mi to stále vrtá hlavou. Dle všeho jsem těhotná (testy, hcg, příznaky). Dle poslední menstruace bych měla být 6+2, dle mých výpočtů (vím kdy byl sex) bych měla být 5+2, ale paní doktorka mi řekla, že jsem 4+6 (kdyby to bylo takto, tak bych měla lehce pozitivní test už 7den po oplodnění) a viděla jen gestační váček se žloutkovým váčkem a nic víc. Jen řekla, že ok, a ať příjdu za 10 dní, že už by mohlo být vidět srdíčko. Ale mě se to nezdálo. Uklidňovala mě, že v tomto stádiu, je rozdíl v milimetru značný rozdíl pro výpočet týdnu a to, že tam nevidí embryo může být také jejím utz. I když říkala, že kdyby se hodně snažila, tak nějaká maličká tečička tam je... Navíc jsem u paní doktorky byla ještě před 9dny a to neviděla nic, jen zvýšenou sliznici. Opravdu za těch 9 dní narostl jen gestační váček se žloutkovým? Není to málo? A pokud si myslím, že jsem 5+2 (dle paní doktorky 4+6) tak opravdu nemusí být vidět embryo? Předem mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vaše lékařka má pravdu v graviditě 4+6 akce ještě není patrná, je vidět gestační váček zbytečně se nezneklidňujte při další kontrole bude vše jasné a jak je gravidita velká nejpřesněji řekne ultrazvuk v 12 týdnu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: