Početí, mladší těhotenství

Vážený pane doktore, budu vděčná za Vaši odpověď týkající se mého dotazu. Menstruaci mívám nyní půl roku pravidelně - cykly 32 dní (dříve byly cykly delší vlivem vysazení HA). Poslední menstruaci jsem měla 21.10.2015. Ovulaci netuším, kdy jsem měla, ale cervikální hlen se mi, jak jsem vypozorovala, začal v posledních měsících tvořit cca 12. DC(+-). Zkoušla jsem i ovulační testy v 14., 15. a 16. DC - negativní. Nyní jsem těhotná, dle UZ ze dne 14.12.2015 jsem byla v 6+5 tt, dle PM 7+5 tt - za sebou mám zatím 2x vaginální ultrazvuky, dle UZ můj gynekolog naznal, že mám o týden mladší těhotenství. Chtěla bych se zeptat, zda je z těchto termínů a poskytnutých informací možné dopočítat / vydedukovat přibližný termín početí? Nebo spíše mě zajímá, zda jsem mohla otěhotnět už 9 DC? Jelikož je miminko mladší, znamená to, že k početí došlo později než v polovině cyklu? Rozumím tomu správně, že pokud by došlo k otěhotnění už 9 DC, miminko by bylo dle aktuálního UZ o dva týdny starší než je teď, tudíž je vyloučené, aby v tento termín došlo k početí? Děkuji moc za Váš čas a odpověď, pěkný den. Dagmar

Odpověď odborníka:

Vyčkejte na ultrazvuk ve 12 týdnu gravidity ten je nejpřesnější pro určení velikosti plodu a tím i stáří gravidity. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: