Mléčné zuby

Dobrý den,je mi 26 let a mám stále 5 mléčných zubů,můj zubař mi řekl,že pokud pod mléčnými zuby nejsou další zuby,tak musejí ven,protože by se mi mohla "ztratit" kost. Je tohle opravdu možné? Předem děkuji Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lenko, pokud nemáte stálé nástupce dočasných zubů, je zapotřebí mít kontrolní snímek typu OPG. Na něm se vyhodnotí stav. Zuby mohou být nezaložené, nebo mohli pouze zůstat uložené v kosti. Dále bych doporučil konzultaci s ortodontistou. Bezdůvodně bych dočasné zuby netahal. Možná, že ortodontista bude schopen některé zuby uložené v kosti zařadit a pak bude potřeba dočasný zub vybavit. Z hlediska implantace každá opora ve formě zdravého zubu kost naopak udrží. S přáním pěkného dne Václav Manhart

MDDr. Václav Manhart
MDDr. Václav Manhart

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní centrum U smile

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: