Množství rentgenového záření

Dobrý den, asi před půl rokem jsem absolvoval 2 rentgenové snímky kolen, nyní další 4 rent. snímky páteře, můžu se prosím zeptat, zda mi tolik rentgenového záření nemůže nějak uškodit, popř. dá se toto záření eliminovat vhodným jídelníčkem, ( ryby, jód atd ) Děkuji za odpověď, s pozdravem Pavel Vranešic

Odpověď odborníka:

Záření se eliminovat nedá, pokud už proběhlo. Nedělejte si starosti, rtg záření je přítomno i v podloží v přírodě (radon a další) a přesto se jej lidé neobávají tolik jako rtg záření při vyšetřování. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: