Vliv rentgenového záření na padání vlasů

Dobrý den, mohu vás prosím požádat o radu. Dočetla jsem se, že za padáním vlasů může stát i ionizační záření. Chtěla bych se zeptat, zda to znamená záření rentgenové? Jsem objednána na CT mozku - může mi po takovém vyšetření začít padat vlasy? A pokud ano, narostly by potom zase? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ani CT ani RTG rozhodně vypadávání vlasů nezpůsobí. Dávky záření jsou při takovémto vyšetření opravdu minimální a nemají na padání vlasů žádný vliv. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: