Škodlivost rentgenového záření

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na škodlivost rentgenování. V únoru jsem absolvovala rentgen bederní páteře, pro bolesti zad, v březnu mi byl zjištěn žluč. kámen a musela jsem na operaci, před operací jsem absolvovala rentgen plic a srdce. A dnes jsem absolvovala rentgen krční páteře. Lékař říkal, že dnes je rentgen bezpečný a v malých dávkách, takže to nevadí. Chci se zeptat na váš názor. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Leno! Váš lékař má naprostou pravdu. Dávka záření při běžném rentgenovém snímku je dnes skutečně velmi malá. Jen pro vaši představu radiační zátěž z 1 CT vyšetření odpovídá zhruba 100 běžným rentgenovým snímkům. Můžete tedy být naprosto klidná. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Metličkové žilky mohou potrápit i děti
Články: Metličkové žilky mohou potrápit i děti
Objevily se vašemu dítěti...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: