Močový měchýř

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně močových cest. Přes dva roky trpím opakovanými záněty močového měchýře. (Nemůže to být z prostydnutí - teple se oblékám.) Výsledky z moči byly vždy negativní, praktická lékařka mi vždy předepsala pouze antibiotika. Po neustálém vracení zánětů jsem se obrátila na urologii. Močovou trubici nemam zúženou, ultrazvuk je v pořádku, dělali mi cévkování a výsledky byly negativní. Následně jsem byla poslána na výtěry z pochvy a močové trubice. Našli mi zánět moči, sliznice a streptokoka v moči. Dostala jsem Atb.Doxybene na 3 týdny. Partner byl také přeléčen. Už tři měsíce se zánět neobjevil, mám pouze nepříjemné pálení až bodání v močové trubici, ráno i po celý den. Od přeléčení jsem neměla pohlavní styk. Vysadila jsem antikoncepci, aby se vyloučily možné příčiny. Lékaři nedokáží přijít na to čím to je. Máte prosím nějakou radu? Předem děkuji za odpověď S pozdravem Jana

Odpověď odborníka:

Je nutné zopakovat všechny kultivace (nejen moč na kultivaci a citlivost, ale i atypické patogeny - chlamydie, mycoplasma, ureaplasma). Někdy má velmi dobrý efekt nasadit Uro-vaxom, bakteriální lyzáty = imunostimulační přípravek, který působí preventivně proti bakteriálním zánětům, je na lékařský předpis, zkuste se poradit se svým urologem, zda by Vám ho doporučil. Měl by se užívat několik měsíců. Na nepříjemné pocity v močových cestách by mohl pomoci Rowatinex kapky /volně prodejné v lékárně/. Nezapomeňte hodně pít, můžete zkusit brusinkový čaj nebo brusinkové přípravky, případně urologický čaj. Po pohlavním styku se co nejdříve vymočit, nepoužívat tzv. intimní mýdla. Pokud nic z toho nepomůže, urolog pravděpodobně zváží nasadit preventivně antibiotika na několik měsíců (např. Biseptol, Triprim, Furantoin ...)

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: