Mohu otěhotnět při 2. platíčku antikoncepce v ovulačních dnech?

Dobrý den, ze začátku bych chtěla říct, že začínám brát teprve druhé platíčko hormonální antikoncepce. Ve dnech, kdy bych teoreticky měla mít ovulaci jsem spala s přítelem, ale antikoncepci beru poctivě, tak jak se má. Nějakým způsobem jsem znervózněla a chtěla bych se zeptat, je možná otěhotnět, i když tedy beru antikoncepci a jinou antikoncepci (kondom) nepoužíváme?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hormonální antikoncepční přípravky jsou při pravidelném užívání vysoce spolehlivé. Tedy při pravidelném užívání neotěhotníte. Protože účinek antikoncepce mimo jiné spočívá v zablokování ovulace, nemůžete mít ovulaci ani ovulační dny.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: