Motání hlavy a nervozita

Dobrý den, ráda bych se s Vámi poradila s mým problémem. Můj problém je motání hlavy. Začalo to před třemi lety a stále se to zhoršuje. Stavy se mi během třech let změnily. Vím, že můj problém je psychického původu, protože sem byla na vyšetření jak krční páteře, také jsem měla vyšetření štítné žlázy a cév ultrazvukem, poté jsem podstoupila magnetickou rezonanci hlavy. Nikdy nic nebylo nalezeno. Je to tedy psychického původu? Motání se začalo projevovat nejprve při nevyspání, při chůzi, při sezení ne, dále při čekání na místě např. na autobus. Nemohu stát ani v dopravních prostředcích, je mi na omdlení. Dále při delší chůzi opět motání a velké horko a pocení. Tento stav se měnil a tento poslední rok se přidala i velká nervozita a strach z cesty do školy, bojím se, že omdlím atd. Strach mám protože se mi problémy objevují a nezlepšují se. Nevím jak bych se uklidnila, neumím zabránit nervozitě, dříve jsem se tak nenervovala. Vím že mi nic nehrozí, ale nejde tomu zabránit. Dále už se nejen motám při chůzi, horší je to při nevyspalosti, ale hlavně při přednáškách, při soustředění se na učivo ve škole. Přijde velké motání hlavy, musím se projít ven aby to přeslo. I při učení doma se mi začne motat hlava, což jsem dříve neměla. Ještě bych dodala, když vím že mám druhý den někam jít škola, brigáda, tak nemohu spát, ráno velká nervozita a strach a pocit na zvracení. Nemohu chodit ani na nákupy, protože při delším chození začne motání hlavy a velké horko. Nemohu si vůbec život užít. Ještě bych dodala, že jsem začala od letošního června chodit k homeopatovi, ale stále se mi moje stavy nelepší. Ještě bych dodala, že před těmi třemi lety, když mi moje problémy nastaly, zašla jsem za psycholožkou, ale ta mi řekla, abych více pila. Byla bych moc ráda, kdybystemi mohla poradit, protože jsem už vyzkoušela co se dalo. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Jistě můžete aplikovat obecná doporučení-dostatek tekutin,při nízkém krevním tlaku sladké teplé nápoje,zabránit poklesu krevního cukru/dlouhé hladovění../Zdá se mi,že jste svému organismu úplně přestala věřit.Máte strach z toho,čím Vás "překvapí",vlastně to podvědomě očekáváte.Myslím,že na tomhle by se dalo pracovat-nemusíte dělat kdovíjaký sport,stačí třeba rychlejší chůze při procházce-abyste zjistila,že Vám organismus dokáže docela dobře sloužit.Třeba by Vám pomohl psí kamarád-dokáže opravdu "nakazit"svou radostí z pohybu,nového dne..Zdá se mi,že jste přijala jakousi roli nefungující,slabé bytosti,skoro s takovým chováním počítáte.Máte celý život před sebou,stojí za to se pokusit o pozvolné změny.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
motani hlavy | Od: tereza | 6.10.2012 19:29
Ahoj Báro to co píšeša je můj samí problém k tomu mám malou holčičku a pomalu nemůžu ani s ní chodit ven neustále se mi motá hlava i když umývám nádobí nevím si rady když se uklidním a snažím se na to nemyslet tak se to zlepší musím s tím každý den bojovat jestli chceš napiš mi do e-mailu a můžem to rozebrat
reagovat
re:motani hlavy | Od: lenka | 13.5.2015 09:26
dobrý den mám ten stejny problem pořad mam
motaní hlavy při unytí nadoby nebo v obchodě ,mam
strach jid někam zatím mám jem vyšatření tepen na
krku, ated mam vyšetření ononeurologa je to
vyšetření uší na stabilitu těla,ale vysledky mi ještě
neřekly a taky mě čeka příšti tyden mag.rezonance
reagovat
re:motani hlavy | Od: lenka | 13.5.2015 09:26
dobrý den mám ten stejny problem pořad mam
motaní hlavy při unytí nadoby nebo v obchodě ,mam
strach jid někam zatím mám jem vyšatření tepen na
krku, ated mam vyšetření ononeurologa je to
vyšetření uší na stabilitu těla,ale vysledky mi ještě
neřekly a taky mě čeka příšti tyden mag.rezonance
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x