Možná artroskopie kolene bez nálezu na rtg

Dobrý den, cca před 3 týdny jsem měla úraz kolene. na RTG nebylo nic zjištěno a hybnost kolene je 100%. Mám však při delším sezení bolestivý a nepříjemný tlak v koleni jakoby pod čéžkou a při krčení kolene při sedání do bobku bolest v koleni, jakoby mě tam něco tlačilo. Také si nemohu na koleno kleknout. Co myslíte, že by to mohlo být? Bojím se navštívit ortopeda, protože mi pravděpodobně bude nabídnuta artroskopie. Děkuji Jana

Odpověď odborníka:

S artroskopií se jistě spěchat nebude, vyšetření je jistě vhodné. Při úraze dochází k nefysiologickému pohybu kloubu s přetažením jak vazů tak i šlach svalů. Následně se může objevit tendinoza i na příklad na úponu 4 hlavého svalu. Podle pohmatové citlivosti si najdete bolestivé místo, zde jsou potom vhodné chladné obklady, šetření kloubu a případně i masti jako Voltaren nebo Fastum gel, které se pohodlně dostanou v lékárně.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: