Možná těhotná?

Dobrý den, již měsíc neužívám HA. Cca po dvou týdnech jsme s přítelem měli 2x nechráněný pohlavní styk. Týden na to, tedy dnes, jsem dostala MS, ovšem je jiná než obvykle, slabší i jinak zbarvená až světlejší. Občas (velmi málo) mám poslední 3 dny pocit na zvracení, nikoliv přímo zvracení, možná jsem více unavená a větší chuť k jídlu. Bohu být těhotná? A kdy poprvé udělat těhotenský test? Děkuji Adéla

Odpověď odborníka:

Milá Adélo. Nechráněný pohlavní styk - a tedy zřejmě přerušovaná sloulož je zejména u mladých a méně zkušených páru poměrně nespolehlivá antikoncepční metoda. Ve Vašem případě je důležité, zda menstruace přišla v termínu a zda se jednalo skutečně o krvácení či jen drobné špinění. Močový těhotenský test rozhodně udělejte, obvykle to má smysl cca. 10 dnů po plánovaném termínu menses. Pokud by Vám bylo nevolno, bolelo břicho - rozhodně navštivte lékaře ihned. Gravidita se dá určit krevním odběrem, který je velmi přesný už i ve velmi časném stadiu.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: