Možné těhotenství

Dobrý den,v srpnu jsem normálně dostala cyklus, v září dva dny a to obden a jen špinění,bolí mě pod bříšek, prsa, dvakrát jsem zvracela,jsem unavená..Včera jsem byla u lékaře, dělal mi vaginální ultrazvuk, klasický asi nemá a řekl, že těhotenství nemůže potvrdit ani vyvrátit, mám prý nepřehlednou dělohu,když to do 20.10. nedostanu mám přijít a uvidí se, zda uvidí plod nebo by to prý mohla být hormonální nerovnováha a pak by to řešil injekcí. Je vaginální ultrazvuk kvalitní? Mám si raději udělat test a když by byl opakovaně pozitivní mám trvat na dalším vyšetření když by nebylo nic vidět? Je mi 33, mám 3 letého syna, první těhotenství bez známek nevolností, tři měsíce jsem měla cyklus, rodila jsem sekcí kvůli tlaku do hlavy. Děkuji Lucka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotenský test si určitě můžete udělat, výsledek bude cenná informace i pro vašeho lékaře. Vaginální ultrazvuk je velice kvalitní, určitě ale chápete, že těhotenství, které počíná jedinou buňkou, je zobrazitelné až od určitého stáří a velikosti. Lékaře samozřejmě navštivte ihned v případě vzniku akutních obtíží.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: