Mr ls páteře

Dobrý den posím o váš názor jsem 4 roky po operaci od operace stálá bolest do levé nohy poslední měsíce velké zhoršení stálé bolesti brnní v obou nohách byla jsem na PRT kapačky a vlasně žádné zlepšení mám ID 1 stupen po první operaci se mi zcela nevrátila funkce levé nohy,Dnes jsem byla pro popis moje neurolo mě vezme v lednu.pan doktor na Mr řek že mám jet na neurochirurgii.Nález"Osa Lp zachována ,ploší bederní lordozy.Obatlová těla L5/S1subchondrálně v T1W.sekv. smíšené a T2W pak hypersignální oksky,jinak ob. těla bez patologického signálu.St.p.hemilaminektomii L5 vlevo.Dif. hyposignální disky L3/4,L4/5 et L5/S1.V segm. L3/4 aL4/5 s nálezem celkového symetrického dorzálního vyklenutí disku hloubky 3_4mm,i L4/5 s nálezem anulární trhliny.V etáži L5/S1 pak s nálezem ohraničeného centrálního vyklenutí disku vel.16 krát 6mm,působící impresi ventrální kontury durálního vaku,těsně zevně pak i pokontrastně se demarkující menší puhovitá fibrozita nepůsobící však zjevnou kompresi odstupujícího m. kořene.Z:Protruze disků L3/4 et L4/L5 Centrální hernie disku L5/S1 s menší pruhovitou fibrozitou po operaci.Osteodystrofické změny 4/5 Modic I/II.Opravdu nevím jak dál děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po operaci se nemusí zcela navrátit k úplné normě funkce nervů, pokud byly před operací postiženy výrazně, tedy může zůstávat porucha citlivosti, oslabení určitého úseku nohy. Pokud se však dosud vyrovnané potíže výrazněji zhoršily, lze soudit na zhoršení tlaku na nervové kořeny. Před eventuální další operací páteře je však nutné vyčerpat dostupnou konzervativní léčbu - rehabilitaci, opakovaně PRT, event. tzv kaudální blokový obstřik. Riziko, že budou přetrvávat potíže i po další operaci je u Vás vyšší vzhledem k tomu, že jsou popisovány jizevnaté pooperační změny (fibrozita v popisu MRI). Doporučuji vyčkat na kontrolu u Vašeho neurologa, který zná vývoj Vašeho nálezu. s pozdravem dr. Paseková

MUDr. Eva Paseková
MUDr. Eva Paseková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: NEUROLOGIE - EEG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: