Mrsa- zlatý stafylokok

Dobrý den, obrácím se na Vás s problémem který se mi stal v alergologické ambulanci. Píchala jsem s.c injekci pánovi, který byl MRSA pozitivní. Po operaci oka, které bylo odstraněno, MRSA v oku. Mohla jsem se nakazit při píchání s.c injekce do paže, když jsem měla na prstech lehké zárděnky ? Budu Vám moc vděčná za odpověď. Vím, že se MRSA přenáší z kůže na kůži, proto se ptám, jestli jsem se mohla nakazit. Přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Dominiko. Předpokládám, že jste použila zásady bariérové ochrany před infekcí, čili riziko přenosu jste minimalizovala sama svým chováním při s.c. aplikaci injekce. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Známe bič na nadměrné pocení kdekoli na těle
Články: Známe bič na nadměrné pocení kdekoli na těle
Mnoho lidí si myslí, že...
Drobná poranění – peroxid do rány nelijte!
Články: Drobná poranění – peroxid do rány nelijte!
Drobné řezné rány a oděrky...
Roste vám pupík? Možná máte kýlu!
Články: Roste vám pupík? Možná máte kýlu!
Pupeční kýla se často...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: