Může mít slabá menstruace souvislost se střevní chřipkou?

Dobrý den, už několik let beru pravidelně HA. Menstruaci jsem měla vždy silnou bolestivou a trvala 5-7 dní. Minulý týden ve středu a čtvrtek jsem prodělala střevní chřipku. V pátek jsem již byla bez obtíží a užívala jako obvykle HA až do neděle. V neděli jsem měla s přítelem pohlavní styk, ale neudělal se do mě. V pondělí jsem z důvodu očekávaného menses prášky vysadila. Menstruace se sice dostavila, ale spíše ve formě špinění a trvala 3 dny. Je možné, abych byla těhotná, nebo to může být příčina prodělané nemoci? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při užívání antikoncepce je síla krvácení určena právě dávkou hormonů v antikoncepci. Pokud jste neudělala chybu v užívání, je šance na otěhotnění nízká, a to i přes prodělanou střevní chřípku. Pokud chcete mít úplnou jistotu, udělejte si ještě těhotenský test.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: