Může se jednat o natažený sval?

Dnes jsem dobíhala autobus a najednou taková silná bolest zadní a vnitřní strany kolene,tak jsem se zastavila a koleno nemohu ohnout,strašně to bolí a jakoby táhne na té zadní a vnitřní straně.Žádný otok kolene nenastal,na nohu můžu normálně došlápnout s tím,že mě to trochu bolí na té zadní části a chodí se mi špatně,protože koleno téměř neohnu.Myslíte,že je to nějaký natažený sval?Měla bych s tím někam jít?Myslíte,že mi tam dají ortézu?Protože jak chodím tak samozřejmě vždy minimálnímu ohnutí kolene nezabráním i při kulhání a tak by mi asi pomohlo mít "něco" co mi zabrání nechtěnému i malému ohnutí... Předem děkuji za odpovědi...

Odpověď odborníka:

Ano vaše domněnka je patrně správná. Postup je vyšetření lékařem, zhodnocení citlivosti a hybnosti. U podezření na natržený sval je vhodný diagnostický ultrazvuk, Většiínou se neoperuje, klid, chladný obklad, končetina výše, sledování stavu a medikace
Postupně fysikální a pohybová léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x