Mykoza

V úterý 16.8. jsem podstoupila biopsii děložního čípku, víkend před jsem měla mírné obtíže - klasické příznaky mykozy. Odezněly po použítí Canestenu. V úterý večer po biopsii se však příznaky vrátily opravdu silně s podrážděním močové trubice (obtíže pouze při močení). Aplikovala jsem po dohodě s lékařem, který biopsii prováděl Canesten, potíže se mírnily, 18.8. jsem dostala menstruaci, nebylo tedy možné léčbu dokončit. Stále přetrvává mírné podráždění močové trubice a občasné pálení poševního vchodu. Mám navštívit lékaře ještě před skončením menstruace nebo mohu počkat? Zda se jedná opravdu o kvasinky si už nejsem jistá, jeslikož jsem při nich nikdy neměla tolik podrážděnou močovou trubici a léčba mi zabírala vždy velmi rychle. Mohu tak brzo po biopsii na případné stěry? Mám rok stálého partnera, při pohlavním styku jsme vždy používali prezervativ, mimo poslední měsíc, jelikož mi lékařka doporučila otěhotnět. Partner obtíže nemá, ale na pohlavní choroby vyšetřen nebyl. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

I když máte menstruaci, není důvod přerušovat léčbu Canestenem, mast na sliznici ulpívá, určitě je na místě Canestenem mazat 2x denně, vždy ráno a večer po sprchování a možné i během dne po utření. Po menstruaci si nechte vyšetřit moč, jestli nemáte infekci močových cest, pak byste musela užívat adekvátní léčbu. Stěry z vulvy se mohou provádět v časovém horizontu kdykoliv po biopsii. Můžete si koupit i probiotica, která upravují mikroflóru. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: