Nadměrné ochlupení

Mám problém jako hodně dívek co jsem tady četla a to je ochlupení po celém těle, trpím tím už od puberty a strašně mi to znepřijemnuje život dočetla jsem se tady že mi k tomu pomohl syndrom polycistyckých ovarii kterým jsem taky trpěla hodně dlouho díky tomu jsem nkdy neotěhotněla taky jsem skoušela diane 35 ale bylo mi potom zle a taky trpím vysokým krevním tlakem, v lonském roce jsem musela podstoupit operaci dělohy vše mi bylo odebráno včetně vaječníků, myslela jsem si že s tím se vše vyřeší ale vše je pořád při strém včetně padání vlasů a příbytek váhy i když projdu kolem sklenice vody je to hrozné tajhle žít . Atak by mě zajímalo jestli pro mě ještě existuje nějaká pomoc a pokud ano tak jaká??? peníze na odstranění laserem nemám proto že živím 3 adoptyvní děti . Denisa

Odpověď odborníka:

Pokud trpíte na nadměrné ochlupení, může to být vyvolané PCOS, ale jsou i jiné příčiny - ideální je podstoupit endokrinologické vyšetření. Pokud se jiné příčiny vyloučí, tak se obávám, že jiný způsob jak omezit růst chloupků než hormonální terapie, kterou špatně tolerujete, resp. laserová terapie, která je drahá, není k dispozici.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x