Nadměrné ochlupení, padání vlasů

Dobrý den, trápí mě nadměrné ochlupení na těle, zejména bradě, břiše, ale i na nohou a hýždích a vypadávání vlasů. Dříve jsem již tento problém měla (asi před 15 lety) a vyřešilo se to braním HA Diane a i když jsem HA již nebrala, vše bylo v pořádku. Ochlupení se mi vrátilo, když jsem byla podruhé těhotná (po IVF). Nyní jsem více jak rok po porodu. Mám polycistické vaječníky. Před druhým těhotenstvím mi dále zjistili mutaci G20210A v genu pro Protrombin v het. stavu a sníženou funkci štítné žlázy. Nyní beru 6x týdně Euthyrox 50ug. Endokrinolog mi udělal testy na testosteron a ty vyšli v pořádku (1,09 nmol/L) dále S-TSH 1,416mlU/l a S-fT4 hodnota 11,79pmol/l.Další vyšetření prý nejsou nutná, mám to řešit laserovým ošetřením a snížít váhu (110kg při výšce 168cm). Gynekolog mi bohužel HA, která mě před lety pomohla nepředepíše z důvodu mutace genu. Ten mi doporučil vyšetření na kožním. Můžete mi prosím poradit co s tím? Velice mě tento problém trápí. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Petro, bohužel dermatolog Vám Váš problém nevyřeší, protože důvodem Vašeho zvýšeného ochlupení není kožní problém, ale hormonální. Zvýšené ochlupení je jen následek určité hormonální nerovnováhy. Kožní lékař Vám může doporučit je epilaci, ať už klasicky nebo laserem, ale ani tento způsob odstranění nadbytečného ochlupení nemusí být definitivní, musí se opakovat.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jste po operaci? O ránu se starejte pečlivě!
Články: Jste po operaci? O ránu se starejte pečlivě!
U mnoha zdravotních...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Články: Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Možná už jste slyšeli názor...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Uroinfekce
Články: Uroinfekce
Bolest při močení může být...
Nachlazení, nebo chřipka? Naučte se je rozlišovat
Články: Nachlazení, nebo chřipka? Naučte se je rozlišovat
Vzbudili jste se s ucpaným...
Biologická léčba u revmatoidní artritidy: otázky a odpovědi
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: