Nádor u kolene

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak se normálně postupuje při nálezu nádoru. Mé přítelkyni nalezli při RTG kolene nádor na kosti(podle druhého doktora v kosti). Nic neřešili, že má přijít za měsíc a podle dalších snímku poznají, zda se nádor zvětšuje nebo ne. Za 14 dnů šli do nemocnice znova, kde odebrali krev na testy. Podle krve bez problémů(i na onkomery).Nádor je nejspíš nezhoubný a nic se nebude řešit. Ptám se proto, že mi to příjde přinejmenším podivné. Během dvou měsíců zhubla 10kg, v létě se ji začaly dělat modřiny samy od sebe, bolí ji kolena a také místo nádoru, bolesti hlavy, únava. Proto bych se chtěl jak se normálně postupuje při nálezu a zda je nádor třeba odstranit. Děkuji

Odpověď odborníka:

Milý Rosťo,rtg je sice běžnou a základní metodou pro stanovení postižení kostí, dle rtg lze celkem i soudit i na původ kostního ložiska,ale s jistotou bych na to nesázela. Jelikož má Vaše přítelkyně i celkové přízanky, jak popisujete, obrátila bych se být Vámi na konzultaci na specializované pracoviště. Nevím odkud přesně jste, na Moravě určitě se můžete obrátit na MOU v Brně, poradí Vám eventuelně, kde jinde poradí. Ale s konzultací neváhejte, je lepší mít jistotu, že se nic neděje, než něco propásnout!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Svalové záškuby Vážená paní doktorko, chtěl bych se zeptat, jestli svalové...
  • Vyhřezlá ploténka Chtěla bych se zeptat.Je mi 30 let a zjistili mi že mám...
  • Streptokokus pyogenes Již po páté tento rok mám v krku (v hrtanu) streptokoka...
  • Nerostou mi vousy Obracím se na Vás s radou. Je mi již 19 let a brzy mi bude...
  • Naražené rameno Prosím Vás o radu ohledně úrazu ramene. Předevčírem večer jsem...
  • Seroxat Ráda bych se zeptala na návykovost SEROXATU ? Jak je nebezpečný pro tělo...
 
Naposledy čtené: