Nafouklé břicho

Už asi třetí den mě trápí nafouklé břicho. Ráno je vždy ploché ale hned po prvním jídle se nafoukne. Zhruba před 2 měsíci jsem přestala brát antikoncepci. Poté se mi opozdila menstruace a tak jsem navštívila gynekologa, který mi píchl vyvolávací injekci a do pěti dnů se menstruace dostavila. Ze strachu z těhotenství jsem si také udělala dva testy, oba byly negativní a gynekolog ultrazvukem těhotenství vyloučil. Chtěla jsem se tedy zeptat, zda nafouklé břicho může souviset s nepravidelnou menstruací. Měsíčky by mi měly přijít do 5 dnů, ale bojím se, že se znovu nedostaví a budu muset na další injekci a břicho zůstane nafouklé. Jsem z toho věčně nervózní a ve stresu, jelikož nevím co se se mnou děje. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dejte tělu čas na vlastní režim. Pokud byla menstruace nepravidelná před antikoncepcí, bude i po vysazení antikoncepce. Nafouklé břicho může souviset se střevními obtížemi, lze zpevnit břišní stěnu cvičením, nebo vše moc vnímáte. Každá žena má pocit nafouknutí před měsíčkama, to je normální.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x