Nález na děložním čípku

Dobrý den, v říjnu minulého roku jsem podstoupila cytologické vyšetření a byla mi stanavena lehká abnormalita růstu buněk(cin1), potom jsem prodělala mikroskopické vyšetření,při čemž byly nalezeny polypy. Letos v lednu jsem obojí opakovala a nález je stejný. Lékař mi doporučil kontrolu za šest měsíců se slovy,že léčba zatím není nutná. Není to trochu malý zájem lékaře na mém zdraví? Mám obavy z rakoviny čipku. Je mi 44let, dva roky mám nepravidelý menzes a poslední dobou mírné příznaky menopauzy. Ještě dodatek nekouřím, antikoncepci neberu, partnera již asi deset let nemám. Opravdu se nemám čeho bát a nebo jsou střízlivé obavy na místě? Budu Vám vděčná za upřimnou odpověď.

Odpověď odborníka:

Změny typu CIN 1 jsou ty nejmírnější, pak ještě následuje typ 2 a 3 a pak teprve vlastní rakovina. Takže v tomto stadiu skutečně není léčba nutná a běžně se neléčí, ale samozřejmě, pokud by se provedla konizace nebo jiný zákrok na čípku, spíše z preventivních důvodů, jistě by se další ev. postup nemoci podchytil. Poraďte se ještě jednou se svým lékařem a sdělte mu vaše obavy.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x