Nateklé mandle

Dobrý večer, již druhým týdnem trpím nateklými mandlemi. Lékař usoudil, že mám angínu, výtěr neudělal. Naordinoval mi antibiotika, které nezabraly. Při užívání jsem měla zvětšenou jen jednu mandli. Po skončení léčby, se mi i druhá mandle začala zvětšovat. Pod ní se vytvořila bílá skvrnka. Nic nepomáhá. Vyzkoušela jsem : Orofar, Tantum Verde, zábaly, jím vitamíny. Netrpím únavou, teplotami. Jsem docela fit, jen v krku mám tzv. ,,knedlík". Trhat mandle nechci, čehož se obávám u ORL vyšetření. Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jano! V každém případě byste měla navštívit lékaře, který by vám měl provést výtěr z mandlí. Tak bude možné určit původce vašeho zánětu mandlí a také stanovit jeho citlivost k různým druhům antibiotik, aby mohla být případná další léčba antibiotiky už nasazena cíleně. Návštěvy ORL specialisty se určitě obávat nemusíte, od tonsilektomií (odstranění krčních mandlí) se v poslední době dost ustupuje, začíná se o nich uvažovat až pokud pacient prodělá více než 4-6 streptokokových angín do roka. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Angína | Od: Petra Kyndlová | 6.11.2013 12:37
Dobrý den, již 6 den beru antibiotika penicilín na angínu a třetí den mám nateklá a bolestivá prsa, chci se jen zeptat zda to může být po antibiotikách nebo to není možné.

děkuji

s pozdravem
reagovat
re:Angína | Od: admin | 6.11.2013 13:26
Na diskuzní příspěvky lékař neodpovídá.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
9 kroků k odstranění klíštěte u vašeho domácího mazlíčka
Alergie na alkohol? Existuje!
Články: Alergie na alkohol? Existuje!
Když lidé mluví o alergii...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Poruchy srážlivosti krve
Články: Poruchy srážlivosti krve
Krvácivé stavy se projevují...
Kolposkopie
Články: Kolposkopie
Kolposkopie je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: