Nedoléčený výron kotníku

Dobrý den, ráda bych s Vás zeptala, co bych měla dělat s nedoléčeným výronem kotníku. Asi před 4 lety jsem se ve škole (Taneční konzervatoř) při hodině baletu únavou zřítila ze špičky. Tehdy jsem výron nedoléčila z důvodu zkoušek a nacvičování a hned po velmi krátké době začala cvičit i přes obrovskou bolest a otok . Kotník mě ale často bolí a asi poslední tři dny se budím v noci bolestí. Kotník je ztuhlý, trošku nateklý a k tomu mě bolí i pata a achillovka. Nevíte, co by mi mohlo pomoci, abych nemusela k lékaři? Předem Vám mockrát děkuji za odpověď. S pozdravem Nikol

Odpověď odborníka:

Naopak byste si velmi měla přát zajít na ortopedickou ambulanci. Stav hlezenného kloubu je třeba posoudit po stránce jak kostní, vazivové i svalové. Je třeba posoudit postavení hlezenné vidličky, obou kotníků, stabilitu nebo nestabilitu hlezna, kolemkloubních vazů a funkci svalů nohy. Vjímečně se nestabilita operuje. Pokud by byl nyní čerstvý třeba i nevelký úraz je na místě znehybnění, nejlépe sádrový obvaz dostatečně dlouhou dobu k dosažení zlepšení stavu vazů s následnou pohybovou a fyzikální léčbou na rehabilitaci. Postupně potom zvyklá zátěž dle stavu. Změny hlezna není na místě podceňovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x