Nedostatek energie, nechutenství, zánět.

Dobrý den, mám na vás tentokrát spoustu dotazů. V neděli 22.3 mě k večeru pobolívalo břicho, následně jsem měla celé pondělí průjmy, 3x za den jsem si vzala Imodium, ale po něm jsem už na WC jít nemohla. K večeru mě začala bolet pravá ledvina, vzala jsem si zbytek Algifen kapky, akorát na jednu dávku a bylo to ok. Z pondělí na úterý, uprostřed noci, mě zachvátila šílená bolest v pr. ledvině, podbřišku a moč. trubice, takovou bolest jsem snad nezažila. Probudila jsem celou rodinu. Naštěstí s námi bydlí babička, která bere silné léky od bolesti (myslím,že mabron), jelikož jsem už algifen neměla, nezbývalo nic jiného, běžné léky od bolesti nezabíraly celou hodinu a bolest neustopovala, pak byl klid a už jsem usla. V úterý jsem šla k Dr. s průjmy a akutní bolestí ledviny a podbřišku, měla jsem brát probiotika (doma jsem měla lactofit), algifen kapky, hodně pít a dál Imodium, ale jelikož mi po něm pak dělalo problém jít na WC, lékarnice (i Dr.) pak raději doporučila Endiaron, po něm se průjmy zastavili a teď mám normální stolici. Ve ČT jsem k Dr. musela znova, protože mě stále bolela ledvina, na vzorku moči pak vyšly pozitvní bakterie. Takže mi nasadila antib. Amoksilav, ke kterým beru dál LactoFit (http://www.forfit.cz/produkty-rady-forfit/lactofit.html) a dále Algifen kapky. Včera večer (čt) jsem měla horečku 38,1 a bylo mi hůř než před ant. Měla jsem pocit oteklého krku, kašel a bylo mi slabo. Dnes už tyto příznaky nemám. Ledviny zatím stále pobolívají, ale stále se cítím slabá, protože, cca od úterý, nemám chuť k jídlu, musím se přemáhat, abych něco snědla. Sice jím, ale mnohem méně než normálně. Dnes jsem začala jíst banány a je mi po nich mnohem líp, mámi víc energie. I tak ale nevím, co mám jíst, když na nic nemám chuť. Mám pocit jakoby těžkého žaludku. Byl mi k ant. doporučený klidový režim a hodně tekutin. Jenže se musím starat o domácnost a pravidelně, každý den cvičím (už od út jsem necvičila). Nemůžu ale ležet jen v posteli, je mi lépe, když mám aspoň minimální pohyb. V 15-ti jsem byla na operaci páteře (skolioza) a tak mě někdy bolí od ledvin záda v bederní části. A také jsem byla (pravděpodobně kvuli skolioze) na katetrizační ablaci srdce (září 2014) kvůli tachykardiím. Tach. už nemám, ale kolísá mi teď tlak, asi kvůli nedostatku energie. Zrovna ve čt, jsem byla v Brně na kontrole a měla jsem nízký tlak 101/56. Mé otázky: -Je vhodné i po doporučení lékárnice brát k ant. Lactofit? Popř. k jakýmkoliv antibiotikum? -Jak se zbavit nechutenství, abych opět nabrala energii? Pomohou nutridrinky? -Co přesně znamená klidový režim? -Amoksilav má dost vedlejších příznaků, které se projevili, jak jsem četla a i vaginální infekce. Je možné, že se ještě něco dostaví? Nikdy jsem při braní léků nebo antibiotik neměla problémy, až s těmito. -Mohu aspoň uklízet nebo mít pohl. styk, nebo nějaké lehčí cvičení? Zatím do práce nechodím. -Když mě začne hodně bolet hlava nebo záda, mohu si vzít i jiný lék od bolesti? -Jelikož jsem měla problémy s imunitou a k imunologovi cca 2 roky už nechodím a také jsem trpěla na časté močové a vaginální infekce, chci se zeptat, zda by mi pomohl nějaký doplněk stravy, vitamíny? Abych posílila imunitu a zdraví. Pravidelně cvičím a změnila jsem si stravu, jelikož po mléč. výrobcích mám průjmy i když elergii nemám a také jsem vysadila bílé pečivo, mastná jídla a omáčky. Zatím si nemohu dovolit mít takovou zdravou stravu, jak bych si představovala, jelikož zatím nemám práci. Co by jste mi tedy doporučila? Myslím, že mi nějaké vitamíny chybí, měla jsem už nedostatek železa, C i draslíku. Snad jsem vypsala vše :) Moc vám děkuji za váš čas i odpovědi. S pozdravem Dominika.

Odpověď odborníka:

Lacidofily ke každým antibiotikům vhodné. Po vyléčení nechutenství vymizí samo, netřeba Nutridring. Klidový režim, nechodit ven, bez fyzické aktivity. Amoksiklav je výborné ATB, vagin. mykosa může být, je to běžné, použijte Canesten crém. Styk ne, cvičení ne. Doplňky stravy jsou zbytečné, stačí normální zdravá strava.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: