Nedostatek krevních destiček

  • Dotaz od: Jana Zamastilová
  • Publikováno: 25.7.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý de,prosím o radu,co bych měla užívat.Docházím už víc jak měsíc na ozařování,jsem dva měsíce po operaci karcinom prsu.Chemoterapii jsem nemusela absolvovat,jen to ozařování.Z krve mi byl zjištěn nedostatek krevních destiček,dokonce jsem pod hranicí minima.Měla bych něco užívat,aby se mi to vrátilo zpět na normál nebo je to normální.Děkuji moc za odpověď.Jana Zamastilová Brno

Odpověď odborníka:

Tento nález může souviset s vaší chorobou a její terapií, ale možná jste měla destiček málo i předtím a nevěděla jste o tom. Pokud nemáte krvácivé stavy ( např. z nosu), není nutné se znepokojovat. Užívejte běžné vitamínové preparáty. nejlepší by bylo poradit se přímo s vaším ošetřujícím onkologem.

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: