Těhotenství a nedostatek krevních destiček

Jsem v 15. týdnu těhotenství, lékař mi dnes sdělil, že mám nedostatek krevních destiček (Trombo 123). Chci se zeptat, jak je to vážné? Mohla bych při porodu vykrvácet? Je to druhé těhotenství. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

O snížení hodnoty destiček by se daly napsat stohy papíru, je třeba posuzovat i další faktory jako jaterní testy, stáří těhotenství apod. Lze odeslat do trombocentra a vyšetřit, ale opravdu Vám nemohu poradit, protože neznám Vaši celkovou anamnézu. Nejlépe domluvit se s lékařem osobně, aby Vám vše vysvětlil i v souvislosti s dalšími výsledky krve. Pokles destuček může být přechodný, ale může to znamenat i ohrožení.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: