Nedostatek vzruseni.

Dobry den, mam takovy dotaz ktery me celkem trapi. Jsem delsi dobu bez pritelkyne a od ty doby to zacalo. Nedokazu se vzrusit, proste to nejde, driv sem jen pomyslel na sex a okamzite bych mohl a ted vubec nic. Muzu se divat na jakykoliv druh porna, moje nova jakoby milenka se muze kroutit jak chce, ale se mnou to ani nehne, muzu myslet na cokoliv, predstavovat si cokoliv, ale klidne muzu myslet i na to jak hraju treba ping pong. A s tim je taky spojena erekce, zadny vzruseni, zadna erekce. Muzi me nepritahuji, psychicky problemy nemam, sem vyrovnany, spokojeny clovek, az na toto. Zadny podpurny prostredky sem nezkousel a ani to nemam v planu, prece ve 28letech mi prijde divný nemit NIKDY chut na sex, zatim se mi dari se nejak vymluvit, ale uz to dyl ukecavat nemohu. Diky za odpověď. Ps. Moje nova kamaradka je fakt kost, ale se mnou fakt nehne zadna. (vyzkouseno) diky moc

Odpověď odborníka:

Nejjednodušší odpověď na Váš dotaz by zněla: v životě přicházejí prostě období, kdy člověk nemá na sex chuť, sexuální touha klesne skoro na mizivé minimum, nejsou sexuální fantasie - a když, nejsou spojeny s ničím, ani s fysickou odezvou, tedy u muže především s erekcí penisu. Samo o sobě se nejedná o nic zvláštního, věc má přechodný charakter, a je to čas, kdy se člověk má a může věnovat jiným aktivitám, m.j. i přemýšlení o vlastním životě.¨ Na zjištění, že by se Vás mohla týkat sexuální zvláštnost, ať v podobě preference objektu, nebo preferovaného způsobu sexuální aktivity, není nikdy pozdě - nejspíš tomu tak není, ale tak jako tak doporučím návštěvu sexuologa včetně vyšetření zaměřeného tímto směrem. Pak by bylo řešení v podstatě jednoduché, a navíc dost jiné, než řešení situace, popsané v dalších odstavcích. Dost možná je namístě přemýšlení o tom, jaký sex, s kým a v jaké podobě vztahu/nebo bez vztahu vlastně potřebujete. Případně byste si přál, byl pro Vás něčím, co oceňujete - jsou různé varianty, od anonymního sexu až po partnerský sex s oboustrannou věrností, existují skupinové sexuální aktivity, jež mohou být významné a důležité pro satisfakci (abych neopakoval slovo uspokojení). Posledním okruhem úvah mohou být změny na rovině tělesné, změny ve fungování žlaz s vnitřní sekrecí a změny ve fungování centrální nervové soustavy, to musí posoudit lékař, nejlépe neurolog, urolog a endokrinolog. O skutečnosti, že je velký rozdíl v tom, je-li nezájem o sex generalisovaný (tak, jako ve Vašem případě), nebo selektivní (s jedním partnerem/jednou partnerkou). Kontaktujte psychologa, který je připraven hovořit i o sexu a přijmout jeho nejrůznější podoby, nebo jděte za sexuologem.¨ Pro podobný problém nenajdeme jen tak rychlou a jednoduchou radu. Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: