Nedostavení menstruace při ha (spěchá)

Beru hormonální antikoncepci (Natalya) teprve dva měsíce. Je mi 17 let. V první pauze se mi dostavilo krvácení hned druhý den po poslední tabletě. Při druhém blistru jsem brala antibiotika (dalacin) a po nich se mi udělala silná alergická reakce (napuchnutí obličeje, vyrážky po celém těle). Ptala jsem se své gynekoložky a ta říkala, že antibiotika nesnižují účinky Ha pokud jsem neměla průjem či jsem nezvracela (což se nestalo. Alergii si poznamenala, ale nevyjádřila se k ní. Teď beru jednou denně tablety Xyzal. Antikoncepci jsem brala pravidelně (+- hodina a půl), ale jednou jsem vzala nedopatřením dvě tablety tímpádem jsem měla v blistru poté o tabletu méně. Nyní jsem třetí den po druhém blistru a menstruace se nedostavila. Mohu být těhotná? Prosím a předem děkuji za urychlenou odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotná nejspíše nejste, vyčkejte ještě na příchod menstruace. Neprodlužujte pauzu mezi platíčky. Pokud se menstruace nedostaví, zakupte si těhotenský test. Je však známo, že menstruace při užívání antikoncepce slábne až i mizí u některých žen.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: