Nefunkční vaječníky po vysazení ha

Dobrý den, je mi 28 let. Před 3 měsíci jsem vysadila po 9 letech HA Jeanine. Od té doby jsem spontánně nemenstuovala. Těhotná nejsem. Po dvou měsících od vysazení mi lékař naordinoval provokační injekci s tím, že děložní sliznici mám příliš nízkou, ovulace pravděpodobně neproběhla a vaječníky mám v tzv."tichém přechodu". Trochu mě to vyděsilo, ráda bych v nějbližsí době otěhotněla. Další mestruace se opět zatím nedostavila... Četla jsem o nejrůznějších doplňcích stravy, mj. i o doplňku Inofolic, který má velmi dobré recenze. Má smysl v mém případě takový doplňek stravy užívat, aby se mé vajčníky rychleji "nastartovaly" a ovulace a mentruace opět začala normálně probíhat? Před začátkem užívání horm.antikovacepce jsem měla cyklus pravidelný a bez obtíží. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pojem tichý přechod není obecně používaný,a nemyslím,že by se o přechod jednalo.Po vysazení antikoncepce se toto stává, většinou stačí podání gestagenů v 2 polovině cyklu,někdy se musí i opakovat,pokud by to bylo neúspěšné, pak stanovit hormonální hladiny,ale nepředpokládám, že by to bylo potřeba,cyklus by s počáteční podporou gestagenů měl nastartovat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: