Nejedná se o pohlavní nemoc?

Dobrý den paní doktorko. Asi před více než 1 měsícem jsem dělal orální sex partnerce a asi po 4 dnech se mi vytvořil na rtech nepříjemný opar a následovala teplota 38st a nepříjemná bolest dásní. Obvodní lékař mi předepsal orální spray a mast na opary. Brali mi krev z prstu a na jakémsi přístroji jim to vyhodnotilo, že podle hodnot se nejedná o chřipku, tak mi antibiotika nepředepsal. Pokud pominu kašel, tak po více než týdnu příznaky odezněly... Jelikož jsem si myslel, že se jedná o chřipku, tak jsem svému lékaři nesděloval, že jsem dělal orální sex. Ale jelikož jsem spoustu let neměl žádné teploty, začalo mi to být podezřelé a když jsem se podíval na odborné články, napadlo mě, že by to mohla být kapavka, která se může uchytit i v dutině ústní... Problémy co se týče močení žádné nebyly, ani žádný výtok. Partnerka též žádné komlikace nemá, ale na to se mi spoléhat nechce.. Mám k Vám tedy dotaz, když by to skutečně byla Kapavka, ať už jen v dutině ústní, mohlo by to mít vliv na neplodnost? Mohou nastat nějaké komplikace? Má smysl teď chodit na nějaký test? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Mohlo by jít o ústní projevy genitálního oparu. Pokud máte obavy z kapavky, ta se nejlépe prokáže kultivací stěrů - bylo by dobré vyšetřit oba partnery ( u ženy z oblasti hrdla děložního, u vás z krku).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: