Nemléčné dokrmy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na váš názor na recept na masozeleninovou polévku, který jsem našla na vebu pro maminky. Suroviny jsou dobré, jen mě zaráží hodinové vaření 400g kuřecího masa, je to dávka pro 20 porcí k následnému zamražení, nestratí veškeré nutriční hodnoty? Zelenina se vaří 15min, dále se přidává600ml jablečného, či hruškového džusu a 160ml řepkového oleje. Džus předpokládám bez cukru, barviv a konzervantů- je to v pořádku? Děkuji, je to asi hloupý dotaz, ale mě to zajímá moc. Bohuslávková

Odpověď odborníka:

To dlouhé vaření je pravděpodobně kvůli riziku salmonelosy.Ale abych řekla pravdu, svému dítěti jsem nikdy kuřecí maso takto dlouho nevařila a také se nic nestalo ( myslím si, že stačí půl hodiny,. když bude maso na malé kousky, rychleji se provaří). Část důležitých látek se samozřejmě vařením ztrácí. Džusy se dělají i z méně kvalitního ovoce včetně stříkaných slupek - spíše bych doporučovala džusy v biokvalitě. Ale nejsem si jista výslednou chutí této sladkoslané polévky.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: