Neplodnost?

Dobrý den, mám problém s opakující se kvasinkovou infekcí. Četla jsem, že její neléčení by mohlo vést i k neplodnosti, je to pravda? A pokud ano, je možné aby i když se z toho vždy léčím(prášky doporučenými od mého gynekologa), bylo možné, že bych kvůli tomuto problému mohla být neplodná? Jiný problém nemám v tomto ohledu, jinak jsem zdravá. Ale tohoto rizika se vážně bojím. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano stát se může cokoliv , medicína není absoultutní. pokud se kvasinkový zánět vrací, tak se něco opakovaně děje špatně. kvasinka na poševní sliznici je normálním mikrobem, který je držen na uzdě ostaními mikroby co žijí v pochvě... tedy opakovaně se stane něco co kvasinku neudrží na uzdě doporučuji udělat maximum proto aby pochva po celou dobu měla kys prostředí- vynechat mýdlo, nekoupat se jen sprchovat , holit je se sprchou(bez pěny..) event. koupit globule Vitagyn. jedině tak minimalizujete že se kvasinka oběví zznovu..

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: