Nervozita

Dobry den, Cca týden jsem se necítila dobře, nervozita, nic me nebavilo, nechutenství.... obvodní me vyšetřila, zjistila virózu, ale také velký třes a nervozitu. Poslala me k psychiatrovi.... který me vyslechl a napsal estan 1 tablet. Ráno, v úzkosti rovitrol, nez zaberou AD. Cca za 10 dnů,nyní beru 5den. Ohledně me situace již roky se trápim s nemoci mamka, má rakovinu 15let,před4 roky se ji vrátila a od tě doby trpím, teď před se přidal i nemocný táta. Já jsem velmi uzkostna povaha,od malá, vším se trapim, tuto nervozitu jsem znala,ale vždy přešla.... nyní ně, byla jsem už nějaký čas bez šťávy, nic me nebavilo,vše jsem dělala automaticky. Navíc se začala sledovat zdravotně, že taky budu mit rakovinu....... Nyní pět dnů na AD žádná změna zatím, úzkost občas je, musím ji vždy rozchodit, rozpracovat... když jsem s někým, venku, v práci, povídám je dobře,?stejně tak večer jsem v pohodě ... nechutenství zejména po ránu, úzkost také , plus se přidal špatný spánek, budím se v 1 vě 3 a nejde usnout.vzala jsem ten rovitrol a spím od těch 3ráno do 6,7od. Přes den rovitrol neberu. Mám z léků strach, že mi nepomůže, ublíží,,,,léčba by měla trvat 4 - 7měsíců... Plus jsem změnila za ten týden životní styl, dělá mi dobře být mezi lidma, jít ven, na kolo... dokázala jsem dat volnost dětem, je jim 7let, dvojčata to byla také má úzkost, že už me nebudou potřebovat.... Až mi bude lépe, začnu navštěvovat i psychoterapii... Děkuji zhodnoceníteď me asi nejvíc trápí ten spánek, byla jsem vždy velký spáč.... bylo by možné k estanu nějaký přírodní přípravek přidat? Na spaní? Mužů sodat kávu, čistící čaj, občas sklenku vinka nebo po obědě pivo? Vyplývá z použití tohoto léků nějaké věci j, které nemohu? Myslím potraviny, treba paralen na bolest? Ještě se bojím sexuální nechuti jak jsem se dočetla ... Děkuji moc!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je mi moc líto, co zažíváte za trápení sama se sebou i s nemocnými rodiči. Oceňuji, že jste se svou situací něco začala dělat, změnila věci ve svém životě směrem k větší volnosti, svobodě a pohodě. Pokračujte určitě tímto směrem. Ohledně léků se ptejte psychiatra. Určitě doporučuji začít co nejdříve s psychoterapií, může pomoci jak se současným stavem s úzkostí, tak s obavami o rodiče. Přeji vše dobré a ať je s Vámi i s Vašimi blízkými brzy lépe.

Stanislava Ševčíková, Ph.D.
Stanislava Ševčíková, Ph.D.

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychoterapie a life-koučink Brno

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x