Nervozita

Dobrý den poslední dobou mám problém s nervozitou a vůbec netušíme čím by to mohlo být, mám moc menších problémů:zranění kolene, problémů v rodině, nemoc. Od minulého roku mi diagnostikovali deprese a asi před třemi měsíci se ukázalo že je to příznak a součást migrény pořád mi nechali antidepresiva ale už v menším množství a už nenavštěvují psychologa. Může to být nervové zhroucení, součást mého problému či projev aury (součást migrény) . Buť brečím nebo jsem v neustálém stresu, dělá mi problémů i obyčejná konverzace s lidmi tež mám problém s jídlem ( jim ale velice málo třeba jablko ke každému jídlu).

Odpověď odborníka:

Dobrý den Kateřino. Nervozita a úzkosti patří k životu, ale pouze do určité míry, zvláště když se jedná o neurologické obtíže, typu migrény. Toto onemocnění je celoživotní nemoc, které se ovšem dá léčit,ale vyskytuje se u něho řada komorbidit, které mohou mít formu úzkosti a nervozity. Určitě je dobře, že uzivate antidepresiva. Doporučila bych vám kontaktovat psychologa a zkusit pomocí psychoterapie, jak nejlépe čelit vaším potížim a jak je co nejvíce držet na uzdě. Také bych byla pro, ale abyste s ním probrala potíže s jídlem, že aby nám nevznikl nějaký další problém. Děkuji za váš dotaz a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Pneumonie
Články: Pneumonie
Pneumonie, neboli zápal...
Vysoký krevní tlak u dětí (1. díl)
Články: Vysoký krevní tlak u dětí (1. díl)
Vysoký krevní tlak neboli...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: