Neuroza

Dobrý den,před 10 lety mi diagnostikovali panickou poruchu,chtela bych se zeptat,jaky je rozdíl mezi panikou,neurovegetativni distonii,generalizovanou uzkostnou poruchou.v současné době nemám ataky,ale takovou denni tahlou úzkost,spatne se mi dýchá,tíha na hrudi,bušení srdce,extrasystoly,třes,únava,slabost.v minulosti jsem užívala citalec,ale to jsem mela jen ty ataky,po záchvatu mi uz bylo dobře a léky zafungovaly.vloni jsem zkoušela opět nasadit citalec,ale bylo mi ještě hůře a to po 10 tydnech.pak mi dr.nasadil paroxetin,ten me tlumil,byla jsem jak mimo realitu.další léky jsem uz vyzkoušela ze strachu z vedlejších účinků a zda mi zaberou.psychoterapie mi pomohla jen cca 2 měsíce,pak znova ty úzkosti.pomáhá mi sport,ale také kratkodobe,2 den zase úzkost.muj dotaz zni jak se zjistí skutečná diagnóza..nebo se prolínají? A léčba,ne jen krátkodobá úleva.nyní zkouším užívat homeopatika.dekuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ano,psychické problémy,obtíže,symptomy se skutečně mohou prolínat a vyvijet se dalším směrem Myslím ,že by jste o tom měla hovořit se svým lékařem A psychoterapie jistě by měla být dlouhodobějši

doc. PhDr. Jiří Kocourek, PhD
doc. PhDr. Jiří Kocourek, PhD

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Privátní ambulance v Praze 6, Vítězné náměstí 10,
Vedení Institutu aplikované psychoanalýzy,
Vedení Psychoanalytické kliniky v Opocně,

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: