Neuzavřená lebka u dítěte

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na syna. Je mu 3,5 roku a na VF je už hmatatelné pevné vazivo, ale pořád tam má rozestup mezi kostmi. Když si to osaháte tak cítíte okraje a kde končí kosti a kde ještě mezera je, v současné době je cca 2x1cm. Vývoj má od narození zcela normální. A obvodní lékařka mi řekla, že se nemusím ničeho bát, že má ještě hodně místa pro růst hlavičky a ať má dostatek vápníku a vitamínu D. Tak bych ráda věděla zda se opravdu nemusím ničeho bát? A zda jste se s tímto problémem setkáváte. Děkuji a pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,Vaše lékařka má pravdu,pouze pohmatem nelze strukturu kosti přesné posoudit a pokud je normální průběh,není důvod rentgenování Kl

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: