Neví co mi je!

Dobrý den.Dnes jsem byla zase na kontrole v FN Plzeň Lochotín s rukou jíž jsem Vám psala co to může být.Už jsem na MR ruky na EMG ,RTG, měla jsem rehabilitace a vše vyšetření negativní.Taky mi brali krev na revmatologii nic.Dnes jsem byla u pana doktora a že už taky neví tak nás poslal na jeho kolegyní na dospělou chirurgii.Ta mi řekla že nález kromě bolesti není žádný! Už mě podezřívala že si to vymýšlím!3.června jedu na MR krční páteře tak uvidíme.(Ale mám zablokovanou krční páteř a od toho mám bolesti hlavy.Chtěla bych se zeptat jestli tam PŮjde vidět ona zablokovaná?)prý když tam také nic nebude tam si myslí že mám nějaký syndrom mus......bolesti.Paní doktorka řekla že se musí vyloučit i různá onemocnění CNS ..ale na vyšetření jsem byla na EMG ruky a nic. Píší tedy znovu jak to začalo třeba Vás něco napadne. V září roku 2012 jsem psala ve škole a najednou se mi začala klepat ruka a VŮBec jsem neměla žádnou sílu v ruce.Poté mě to začalo bolet jako paže a po nějaké době se mi bolest přesunula oblasti PK (palce)thenaru...bolí mě to jak v klidu tak na dotek a když byla zima tak ze zimy do vnitř.Občas pocituju že mě pobolívá i ta druhá ale jen bolest.Už jsem měla i ortézu ...a v 7letech jsem měla zlomenou pažní kost a sádru jsem měla celé léto od zhora až dolů.Prý ale to není způsobeno tím.taky prý musí vyloučit nějaké malé věci ...ale ty uzlíky tto není ono ty tam prý mám a i je tam cítím. Mé otázky zní jestli tedy půjde vidět zablokovaná krční páteř na MR a jestli Vás něco nenapadlo.Už opravdu nevíme.Kdyby Vás něco napadlo budem jen rádi.Děkuji

Odpověď odborníka:

Blok krční poateře není na MR vidět, jen blokové postavení. Magnetická rezonance především zobrazuje měkké tkáně, k tomu účelu se provádí. Dává o pateři, ale ten nejvýstižnější obraz. Je u vás třeba po všech negativních vyšetřeních pomýšlet na možno existence KRBS I - tedy Sudeckovu dystrofii v oblasti ruky, která se může objevit i po velmi drobných úrazech i na jiném místě. Zkuste se vašeho ortopeda zeptat na tuto možnost, aby tento možný stav vyloučil nebo se případně tímto směrem zaměřil. S. sy je spojen s otokem a místní bolestivostí a změnách na kostech Zlepšení by mělo i ve vašem případě napomoci léčení na rehabilitaci včetně fyzikální terapie.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: