Nezájem o sex a malá erekce

Dobrý den,je mi 55 let, v loňském roce se u mne objevila rakovina lymfatického systému, kdy jsem od září do března t.r. podstoupil 16 chemoterapií s tím, že jsem nyní v remisi a musím chodit každé 3 měsíce na kontroly, a to po dobu 3 let. Život po rozvodu jsem neměl jednoduchý a toto byla největší rána, kterou jsem doposud utrpěl(doufám, že bude poslední). Píši zde proto, že mám dotaz ohledně sexuality a zejména chuti na sex, erekce... Před příznaky jsem neměl s tímto žádný problém, spíše naopak, kdy jsem se dokázal vzrušovat, masturbovat či souložit denně, a to i 3x. Při příznacích se chuť k sexu začala vytrácet a erekce upadat. Masturboval jsem jen proto, že bych "se měl vyprázdnit". V současné době jsem podstoupil sexuologické vyšetření, kde veškeré hormony jsou v pořádku a testosteron dokonce vyšší než je normál. Libido je však stále slabé a erekce nic moc. Lékař mi předepsal Amfidor, ale nechci se na toto spoléhat a vázat. Erekce při stimulaci existuje, ale ne vždy však cítím tření a vzrušení na penise. Chemoterapií jsem měl značně zasažen nervový systém, který se postupně začal a začíná vracet. Jenže penis je stále skoro necitlivý a jakékoliv dráždění se většinou míjí citlivostí účinkem. K erekci dojde, ale nevydrží a tření moc necítím, je to prostě utlumeno a necitlivé. Vím, že toto může být jak psychického charakteru, tak zejména chemoterapíí. Lékař mi řekl, že se toto může srovnávat až 2 roky, než se nervový systém a zejména "čidla" vrátí do původního stavu. Užívám zejména vitamíny E, B komplex, Magnezium, C, ale mám dojem, že to moc nezabírá. Můj protějšek se snaží, milujeme se, je to, co jsem podle svých představ hledal, je v tomto tolerantní, ale sexuální efekt většinou není z mé strany odpovídající. Prosím tedy o radu, co mohu dále dělat proto, aby se mi libido vrátilo do stavu před příznaky a samotnou léčbou a sex byl opět plnohodnotný. Jsem kuřák (i když bych neměl, ale zatím nedokážu přestat), snažím se tyto problémy nepřipouštět a potlačovat je, ale při náznaku sexu dlouho trvá, než k chuti a samotnému sexu dojde. Děkuji za informaci.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste v péči sexuologoa /myslím, že má velmi zdravé a dobré názory/, obávám se, že více klasická medicína již pomoci nedokáže. Rakovina lymfat.systému je opravdu komplexní záležitost a návrat k normálu trvá někdy dlouho. Zkuste zároven s léčbou i něco "alternativního", myslím tím čínskou medicínu (TČM), detoxikaci těla -šetrnou, chlorellou nebo zeleným ječmenem, homeopatii - něco celostního, co považuje tělo a duši za celek (včetně psychosomatické medicíny, ambulance najdete zde: http://www.lirtaps.cz/seznam_mapa.htm ). Kouření samozřejmě aspon výrazně omezte a nebo se soustředte na STOP kouření - může vám pomoci konzultace u lékaře na odvykání kouření, info zde: http://www.odvykani-koureni.cz/ . Držím vám moc pěsti. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nepravidelná menstruace může odhalit nádor
Nádor ve střevě odhalí najisto pouze kolonoskopie
Články: Nádor ve střevě odhalí najisto pouze kolonoskopie
Lidé s nespecifickými...
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Co se skrývá za pocitem studených rukou a nohou?
Články: Co se skrývá za pocitem studených rukou a nohou?
Pocit studených rukou a...
Chcete si otestovat partnerovu plodnost? Máte možnost
Články: Chcete si otestovat partnerovu plodnost? Máte možnost
Toužíte po miminku a ráda...
Sádlo je (opět) zdravé
Články: Sádlo je (opět) zdravé
Není to poprvé, kdy vědci...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: