Nezdárné pokusy o těhotenství

Dobrý den pane doktore, Níže zasílám kopii mého předešlého dotazu. Moc děkuji za Vaši odpověď. Ovulační testy provádím už od počátku cca 1 rok. Přítele mám v Anglii a v době ovulace ho vždy jedu navštívit. Jsme spolu vždy cca 5 až tři dny. Můj menstruační cyklus se docela mění , ale většinou po 25-26 dnech kdy ovulační test vychází pozitivní většinou 11. nebo 12. den. Ale někdy mám menstruaci až po 29-30. dnech a to mi ovulační test vyšel pozitivní 7. i 8. den. Je mi 33 let a miminko si moc moc přejeme. Nevím, co je špatně, že se nám to nedaří :( byla jsem i před odletem na ultrazvuku a doktorka naměřila sliznici 7mm a folikul 18,4mm. Poslední pokus jsme prováděli 22.2 a po 14 dnech byl těhotenský test negativní. Menstruace se zpozdila o 3 dny a trvala jen 2,5 dne. Kamarádka měla podobný příběh a těhotenství se prokázalo až další měsíc. Kéž by to byl i náš případ. Prosím poraďte mi, co může být důvodem našich nezdarů? Spermiogram je naprosto vpořádku a příteli je 24 let. Děkuji moc za odpověď a radu. Helena .............. Dobrý den, prosím Vás o radu. Snažíme se o miminko už rok a pořád se nám to nedaří. Nechala jsem si změřit hormony. Moje doktorka říkala, že je to v pořádku, ale teď jsem se dočetla, že správná hodnota hormonu TSH je pro otěhotnění důležitá. V testu mám nameřeny hodnoty 1.49, hormon LH 9,03, FSH 13,4, Prolaktin 406- měřeno 3.den cyklu. Po té 22. den cyklu mám test na Progesteron s hodnotama 406. Prosím o pomoc. Spermogram je úplně vpořádku. Mohou být naše nezdary způsobeny mou hladinou hormonu TSH??? Prosím, co mám dělat jsem už zoufalá. Děkuji za odpověď. Helena Odpověď odborníka: Normální hodnoty TSH jsou podle laboratoří o něco málo odchylné, průměr kolem 0,34 až 5,6 vaše hodnota je tedy v pořádku,bylo by vhodné provést ovulační testy. Příjemný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, problém s otěhotněním může bát způsoben mnohými příčinami a často také jejich kombinací. Ovulační testy jsou velmi pomocné pro odhad termínu ovulace v domácím prostředí, ale tak stoprocentní, aby se podle nich dal časovat termín vhodných styků k otěhotnění či jejich frekvence zase nejsou. Navíc příčina sterility nemusí být jenom v tom, zda ovulace opravdu proběhne nebo ne. Snažíte se už dlouhou dobu a já se obávám, že je čas navštívit nějaké centrum asitované reprodukce a poradit se, jak dál postupovat.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: