Nitroděložní tělísko

Dobrý den, Prosím o radu.Je to téměř rok ,co jsem si nechala aplikovat nehormonalní tělísko. Aplikace šíleně bolela,měla jsem totiž podrážděnou sliznici z antikoncepce která mi neseděla a krvácela jsem.Od té doby mám bolesti v podbřišku,ne pořád chvilku je fajn pak mě trápí špinění a hlavně největší problém po každém pohlavním styku krvácím.Je to spíše krev v hlenu která do druhého dne odezní.Trápím se tak skoro rok,doktorka říkala ať vydržím že se to srovná ale omezuje mě to.Myslíte že bych si to tělísko měla nechat vytáhnout? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den,potíže spojené s nitroděložním tělískem je nutno posuzovat individuálně podle ultrazvukového nálezu, nálezu z vyšetření prsty v pochvě a vyšetření krve na známky zánětu, případně i stěry z hrdla na infekci. Je-li krvácení po styku je třeba řádně třeba i opakovaně vyšetřit děložní čípek, ten bývá zdrojem. Jinak ženy se zavedeným nehormonálním tělískem obvykle krvácí silněji, déle a bolestivěji než před zavedením, to je fakt. Jestli vyndat či ne musíte řešit se svým gynekologem, ale rok je dosti dlouhá doba na "usazení".

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: