Nízká sliznice, ztráta menstruace

Cca před půl rokem jsem vysadila HA, od té doby se nedostavila menstruace, byla jsem na vyvolávačce a nic, podle mého lékaře právě z důvodu nízké sliznice a tehdy také z důvodu velké ztráty hmotnosti. Nyní jsem v pořádku (příbytek na váze cca 6 KG), sliznice stálé nízká, menstruace stále nikde. Můj gynekolog by mi rád dal opět antikoncepci, to ovšem razantně odmítám, jelikož HA mi dělala nemalé potíže. Pak tedy navrhl braní hormonů na měsíc a poté zkusit opět vyvolávačku. To opravdu není jiný způsob, než-li opět cpát do sebe hormony? Znamená to pro mě do budoucna nějaké problémy? např. s otěhotněním? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Milá Kristýno, nepíšete jakou jste užívala antikoncepci a ani jak dlouho a od kolika let. Pokud jsou všechna vyšetření v pořádku, tak máte několik možností. Jednou je hormonální léčba, při které se užíváním hormonů nastimuluje růst děložní sliznice a postupně by se měl cyklus vrátit. Pokud vám tato možnost momentálně nevyhovuje, můžete vyčkat zda si tělo neporadí samo a můžete na podporu užívat kontryhelový čaj. Pokud by vám sliznice v děloze nerostla tak jak má, tak by mohlo opravdu dojít v budoucnu k problémům s otěhotněním. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: