Nízké neutrofilní segmenty

Dobrý den,ráda bych věděla názor na zdraví mého šestiměsíčního syna.Odmala je sledovaný kvůli hyperbilirubinémii. Hodnoty bilirubinu po narození byly 297,272,256 (byl na fototerapii), po 5m klesly na 15. Odmala jsou mu dělané krevní testy a díky tomu se zjistilo, že má nízké neutrofilní segmenty 0,05 a vyšší lymfocyty 0,89.Vyšší hodnotu enzymů S-ALT 0,92,S-AST 0,66.Má ještě vyšší Erytrocyty 4,56. Jde o něco vážného? Již jsme o jedno dítě přišli- v 6m. těhotenství kvůli vývojovým vadám. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, informace, které uvádíte jsou pro nějaký komplexní názor nedostačující, a hlavně nejdůležitější je, zda vaše děťátko dobře prospívá a roste. Snížení neutrofilů v absolutním počtu bývá u věkové skupiny kolem půl časté, nemusí znamenat trvalý problém. Hodnota lymfocytů pokud je v absolutním počtu je také nízká, ne vysoká. Souvis s jaterními enzymy bych nehledala. Hodnoty jsou rovněž pro jeho věkovou skupinu ještě v mezích širší normy. Nejlépe vám vaše dotazy zodpoví pediatr,který vaše dítě zná a zná jeho klinický vývoj.

MUDr. Petra Čamborová
MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie
Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
S alergickou rýmou nejen k alergologovi
Články: S alergickou rýmou nejen k alergologovi
S rýmou způsobenou nějakým...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
 V rybách číhá pro alergiky nebezpečí
Články: V rybách číhá pro alergiky nebezpečí
Alergie na ryby hrála také...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolesti zad
Články: Bolesti zad
Alespoň jednou za život...
Kuřáky v jejich závislosti podporují špatné asociace
Články: Kuřáky v jejich závislosti podporují špatné asociace
Lidský mozek využívá...
Černý kašel není normální kašel! Má devastující následky
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: