Nizký hdl cholesterol

Paní doktorko, chtěla jsem se zeptat na nízký hdl cholesterol. mám hladiu 1,05. chtěla jsem se zeptat co to znamená a co s tím mužu dělat at mi to nějak neuškodí. navíc mám posunutý TSH na 5,720. jelikož jsemtěhotná beru letrox 50 a to půlku denně o víkendech celý. děkuji za vaši odpověd a i za váš čas

Odpověď odborníka:

V těhotenství bych hladiny cholesterolu neřešila - tu jsou změny běžné a po těhotenství se většinou upraví. Jinak HDL cholesterol někdy pozitivně reaguje na zvýšení objemu pohybové aktivity. Pokud ale nejsou zvýšené hladiny celkového, resp LDL cholesterolu, či triglyceridů, samotné snížení HDL Vám výrazněji nepoškodí.
Co se týče těhotenství a TSH, to je důležitější - konkr. aby jste v těhotenství měla TSH kolem 2, hodnota 5,72 není dostatečně v pořádku. Předpokládám ale, že to byla hodnota před terapií Letroxem. Navíc v těhotenství doporučujeme substituci jódem (který je např. i v těhotenských vitamínech, nebo se dá předepsat samotný).
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: