Nízký hematokrit

Dobrý den, se synem (1,5 let) chodíme každé dva měsíce na odběr krve z prstu kvůli nižší hladině hematokritu. Množství hematokritu stoupá, ale stále nedosahuje normu. Dnes mi dr. oznámila,že je nutné, aby už šel na klasický odběr krve z ruky. Prý jedině tak lze posoudit, jaké skutečné zásoby železa v krvi má (myslím si, že mluvila i o vápníku, ale to si nejsem jistá). Přikládám poslední výsledky krve nabírané z prstu. Je podle Vás nutné podstoupit klasický odběr krve? Děkuji za Vás názor a jsem s pozdravem

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Soňo! Bohužel příloha se Vám asi nenahrála, takže si žádné výsledky nemohu prohlédnout. Z kapilární krve (odběr z prstu) se bohužel odebere jen velmi malé množství. Postačí to obvykle na krevní obraz, neo CRP, nebo bilirubin apod. Bohužel většinou skutečně nelze vyšetřit více. Pokud není stále hematokrit v pořádku, přestože se dítěti doplňuje železo, je podrobnější vyšetření krve na místě, aby se dopátrala příčina potíží. S pozdravem Petr Kadleček

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: