Nízký tlak

Dobrý den, velice oceňuji, jak zvládáte odpovídat na takové množství dotazů a dovolím si také se s Vámi poradit. Mám nízký tlak (95-105/70-75), potíže mi způsoboval pouze během obou těhotenství (pocit na omdlení, závratě, mžitky), jinak pouze občasné zatmění při rychlém vztyku, pocity na omdlení v přecpané MHD, občasné bolesti hlavy a migrény (dle neuroložky to spolu souvisí). Začala jsem chodit cvičit (posilovna s trenerem), minulý týden po cvičení a následné horké koupeli se mi točila hlava s pocitem na omdlení, slabost, pot. Následující ráno jsem tento pocit, ale slabší, měla ještě jednou a další den také. Moje maminka, která reaguje na tlak a počasí, říkala, že se jí motala hlava celé 2 dny. Nyní, když něco dělám, je vše OK, když nad tím začnu přemýšlet, zjistím lehkou slabost, nestabilitu, cítím se "těhotná". Vím, co všechno dovede psychika (před 2 lety jsem absolvovala koloskopii, všechny potíže ustaly po sdělení negativního výsledku), myslím, že i tady hraje velkou roli. Ráda bych se poradila, jestli je potřebné nějaké vyšetření (neurologie?) nebo mám přestat "přemýšlet, co mi je". Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, já bych vám navrhla, abyste si přála k narozeninám nebo jen tak....:o) měřič tlaku, a využívala jej k tomu, abyste si mohla objektivizovat - měřit svůj tlak v době, kdy máte tyto potíže, které popisujete. Mohlo by vás třeba i vnitřně uklidnit, když uvidíte na displeji, že tlak je opravdu nízký a další potíže jsou prostě následkem. Velmi dobré je myslet na svůj pitný režim a opravdu doplňovat poctivě tekutiny (hlavně ted v teplých dnech, ale i během fyzické námahy - to mohlo být mimo jiné důsledkem pocitu na omdlení po teplé vaně, ale také při vyšší aktivitě psychické...), pitím doplňujete svůj objem krve, který potom vykazuje i vyšší krevní tlak a prokrvení se všeobecně zlepší. Také fyzická aktivita vám udělá dobře, protože "trenuje" váš krevní oběh, ale není moudré si dávat horké koupele - ty silně rozšíří krevní cévy /už tak rozšířené cvičením v posilovně s trenerem/ a váš tlak poklesne na minimum. Proto se koupelím vyhněte, raději se krátce sprchujte a můžete zařadit i domácí otužování. Protože jste sledována u neuroložky, nemyslím si, že by bylo namístě nějaké zvláštní vyšetřování - jen pokud by se problémy s mdlobami nějak zintenzivnily navzdory doporučení, které jistě budete poctivě dodržovat. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: