Nizký tlak,silný bušení srdce

Dobrý den pane doktore, poslední 2 týdny trpim na nizký tlak (107/57), ale tep srdce mám vždy přes 100 a to i ráno hned po probuzeni,když jsem v klidu. Někdy mám i 116. Nejsem ve stresu, nic. Vždy jsem měla tlak, jak se říká ukázkový, ale posledni týdny nevim, co se děje. Mám velké uzkosti,že mám něco se srdcem a k tomu mě přepadne zas bouchání srdce,ale vim, že si to bušeni sama vyvolávám psychikou, protože nakonec když jsem se v uzkosti meřila, měla jsem tep srdce v normálu (80) jen ted mi takhle přeskakuje a k tomu tlaku - ráno ho mám hodně nizky,odpoledne už vyšší, ale pořád nizky a večer před spanim mám zas tlak vysoký a srdce mi stále buší okolo 100. Někdy večer mě bolí levá ruka a brně až k prstum a občasně pichani na hrudi mám taky. Meřim 170 cm, važim 76kg, kouřim 15 cigeret za den, přiznám se, že poslední asi 3 víkendy na party užiju extazi k pobaveni. Sport nijak zvlášt. Chci se zeptat jestli bych mohla mít tachykardii. Předem děkuji za odpověd a hezky den.

Odpověď odborníka:

Nikol, jako tachykardie se označuje zrychlený puls nad 90 tepů za minutu. Rozlišuje se, zda se jedná o lehkou (cca kolem 100), těžší, dále se hodnotí řada dalších parametrů. Extáze i nikotin (kouření) jsou látky, které mohou tachykardii vyvolávat. Takže v každém případě doporučuji neužívat extázi a minimálně omezit kouření, lépe s ním přestat

MUDr. Hana Štětková
MUDr. Hana Štětková

Specializace: Kardiologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x