Nízký vápník po odstranění štítné žlázy

Jsem po úplném odstranění šž 9.9. a měla jsem i velký otok, ještě teď špatně mluvím, nemůžu zvýšit hlas. Po operaci mám pořád nízkou hladinu vápníku 1.83 - odběry z 19.9. beru samozdřejmě prášky, chci se však zeptat, jak dlouho může trvat, kdy se příštitná těliska rozjedou?7.10. nastupuji na léčbu radiojódem, takže žádné hormony neberu. Je to tím spojeno?Čím víc se fyzicky vyčerpám, tím více si tělo bere vápníku a proto se tělíska hůře rozjíždějí a nebo už je pozdě na to, že se rozjedou úplně?Mám se do sebe dostat co nejvíce vápníku, ať ho mám dostatek a tělíska se moc nezatěžují nebo jak mám postupovat? Děkuji moc za odpověď, Válková

Odpověď odborníka:

To, kdy se normalizuje funkce příštítných tělísek se velice těžko odhaduje. U někoho je to otázka týdnů, u někono měsíců, u někoho se to nezadaří vůbec. Obávám se, že sama s tím nic nenaděláte.
Tudíž doporučuji jen dále užívat léky, jak máte doporučeno. Předpokládám, že pokud máte sklon k nízkým hladinám vápníku, užíváte ne jenom vápník, ale také Rocaltrol. Hodně trpělivosti přeji. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
endokrinologie | Od: libuse | 11.4.2015 20:03
Již 11let jsem po operaci celé štitne žlazy a všech přištitnych tělisek a po celou dobu uživam letrox 50 2krát denně calcii carbonici 2kat a Rocaltrol 0,5 1krat deně abych docílila vapnik do tela chtela jsem se zeptat zda li mi toto uzivani vapniku a Rocaltrolu nemuze uškodit, třeba na jatra a jeste mam dotaz, ted asi pul roku pri polikani slin i piti mi pripada, jako by mi v krku neco prekaželo,ale neboli to.Dekuji za odpoved.S pozdravem Libuše
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x