Oboustanná varikokéla

Od roku 2003-2007 jsme se s manželkou pokoušely o děti nešlo to tak jsme šli na genetiku roku 2008,tam mi zjistili azoospermii děti se nakonec ode mě uměle povedli a pak už jsem ten výsledek dál nesledoval nic se mi nedělo, až v roce 2011 operace na z úženou močovou trubici to bylo ok,2012 jsem zjistil ,že nemám ejakulaci to jsem neřešil děti jsme už měli , od 2013-14 mi ,ale ještě kolabuje erekce a do toho i jiné urologicko-neuro-hematologické nemoci , takže problém s erekcí a ejakulací řeším až nyní takže jsem se pořádně seznámil s výsledkem genetiky a zjistil jsem, že mám zjištěnou bilaterální varikokélu,je možné ,že by to právě ona ty mé problémy způsobila ? Dá se to nějak vyšetřit a kde?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Varikokéla může mít vliv na plodnost tím, že rozšířené žíly s krví zvyšují teplotu varlete. Pro tvorbu spermií je nutná teplota nižší než je tělesná. Dovyšetření varikokély lze provést na jakékoliv urologické ambulanci. LM

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: